در خبرها آمده که هزینهی تولید و نگهداری جنگندههای F35 و سایر بمبافکنهای غولپیکر آمریکا بهشدت سرسامآور است و دیگر توجیه اقتصادی-نظامی ندارد؛ سیاسیون آمریکایی بدنبال راهکارهای کمهزینهتر و جدیدتری برای جنگ نوین هستند.
سلاح لیزری یکی از آنهاست؛ با اینحال استارلینک در حال حاضر بعنوان شبکهای از ماهوارههای اینترنتی شناخته میشود که هدف آن ارائهی اینترنت پرسرعت در مناطق دورافتاده است. اما از نظر فنی، چنین شبکهای میتواند کاربردهای نظامی نیز داشته باشد.
×××
از لحاظ تئوریک، شبکهای از ماهوارهها مانند استارلینک میتواند برای اهداف نظامی استفاده شود، مثلاً:
۱. ابزار کارآمدی برای ردیابی و شناسایی اهداف است به گونهای که ماهوارهها میتوانند بعنوان چشم جهانبین(!) برای شناسایی اهداف و هدایت سلاحها عمل کنند.
۲. انتقالدهندهی دادههای نظامی است بنحویکه شبکهای امن برای ارتباطات فوری و هماهنگی نیروها فراهم میکند.
۳. پلتفرمی برای سلاحهای لیزری یا الکترومغناطیسی است؛ یعنی اگر فناوری سلاحهای انرژیمحور پیشرفت کند چنین ماهوارههایی میتوانند بعنوان بستر حمل و شلیک عمل کنند؛ یا حتی به شکل انفجار پیجرها، موبایلها را منفجر کند!
×××
پوشش وسیع این شبکه یک بستر امنیتی و نظامی را به گمانم فراهم میکند.
به نوعی که در جایگزینی هزینههای جنگندههایی نظیر F-35، استفاده از ماهوارهها میتواند به کاهش هزینههای مستقیم جنگ کمک کند، هرچند این فناوری هنوز در مراحل اولیه و تحقیقاتی است و استقرار سلاحهای لیزری یا الکترومغناطیسی در فضا چالشهای حقوقی و اخلاقی بینالمللی را نیز بدنبال دارد؛ اما کار، نشد ندارد بخصوص توسط کشور آمریکا.
ازطرفی گفتههای ایلان ماسک در این زمینه تاکنون بیشتر بر کاربردهای صلحآمیز متمرکز بوده، اما نگرانیهایی در مورد استفادههای نظامی از این فناوریها همچنان مطرح است.
×××
شاید روزی که موبایل را سلاح رسانهای میخواندند سلاح نابودی هر فرد هم باشد. تمام ابزارها و فناوریهای مثبت میتوانند آلت قتاله باشند درست شبیه چاقویی که هم میوه پوست میکَند هم سر انسان را.
www.Soroushane.ir