نیاز به تایید دیگران یکی از ویژگیهای پایهای انسانهاست که میتواند مزایا و معایب مختلفی داشته باشد.
اول از همه احساس مقبولیت در نظر همگان است که سبب افزایش اعتماد به نفس و داشتن انرژی و انگیزهی بیشتری میشود.
بعبارتی تایید شدن، پنجرهی آفتابی به روی دلمان می گشاید؛ ولی ایراد کلیدیی که دارد آدمی وابستگی شدیدی به تصدیق شدن از سوی نظرات دیگران پیدا میکند و احساس ناامنی و استرس دیگر ولکنت نیست.
اما مهمتر از همهی اینها خلاقیتت کاهش مییابد.
×××
تایید شدن گاهی ما را به ادامه و استمرار همان مسیری که طی میکردیم و همان رفتار و آثاری که عرضه میکردیم ثابتقدم و البته میخکوب میکند.
تایید شدن باعث میشود ریسک پا فراتر گذاشتن از فلان مسیر را بجان نخری؛ چون ترس از تاییدنشدن یا قضاوت متفاوت تمام هیمنهی ما را برخواهد انداخت.
بنظرم ابتدا انسان باید خودتایید باشد. زمانی که خودت را تایید کردی، تایید دیگران اگر باشد قدرتمندتر میشوی و اگر نباشد آب از آب تکان نمیخورد!
×××
این واقعیت که تایید دیگران میتواند موجب کاهش خلاقیت و ریسکپذیری شود، نکتهی مهمی است که بسیاری از افراد آن را فراموش میکنند.
خودتاییدی از طریق ایجاد ارتباط معنادار با خود و درک ارزشهای شخصی میتواند پایهای برای قدرت داشتن در برابر نقدها و تاثیرگذاری بیشتر در جهان خارج از خود فراهم کند.
این نوع اعتماد به نفس میتواند فرد را به انجام اقدامات و پیشرفت در مسیرهای جدید و متفاوت تشویق کند، بدون اینکه بیش از حد وابسته به تصدیق دیگران شود.
×××
به یاد داشته باشیم که انسانها به دنبال یافتن تعادل مناسب بین نیاز به تایید دیگران و اعتماد به نفس خود و تغییرات مکرر هستند و این یک مسیر فراگیر و پویاست که باید همواره در آن به دنبال رشد و تکامل باشیم.
www.Soroushane.ir