هادی احمدی (سروش):

آمریکا را کريستف کلمب کشف کرد اما سند و اسمش بنام آمریگو وسپوچی خورد!
×××
نظریه‌ی تکامل داروین نیز از مروری طولانی بر پژوهش‌ها و مشاهدات چندین عالم، از جمله جورج کوویر و الفرد راسل و ایده‌هایشان بدست آمد و بنام داروین تمام شد.
×××
استیوجابز اپل از سیستم عامل GUI (رابط گرافیکی کاربر) زیراکس (Xerox PARC) به‌نام "آلتو" (Alto) کپی کرد.
همچنین، بیل گیتس مایکروسافت از سیستم عامل DOS که ابتدا توسط شرکت Seattle Computer Products ایجاد شده بود، کپی‌برداری کرد. این سیستم عامل ابتدا با نام QDOS معرفی شد و سپس توسط مایکروسافت به نام MS-DOS بازنویسی شد.
×××
نقل است سند اختراع برق (لامپ الکتریکی) تسلا، را هم ادیسون بنام خودش زد فقط چون صاحب‌نفوذتر بود و زودتر جنبید.
و بسیاری دیگر....
ازطرفی دانشجویان بسیاری دیدم که در تألیف و ترجمه کمک‌حال اساتيد شدند اما نه اسمی از آنان هست و نه یادی از آنان؛ و اثر بجای مانده بنام استاد، نشر یافت؛ با این‌که کمترین زحمت را کشیده‌ و اثری از تلاش تمام کننده دیده نمی‌شود بجز نامردی!
×××
اگرچه دانشمندان و نوآورانی که ورد زبانمان هستند دقيقا پایه‌گذار یک چیز بدیع نبودند ولی بنام آنان تمام شده.
می‌شود این را به نامردی، دزدی، نفوذ و کپی‌برداری، خوش‌شانسی و اثربخشی در زمان و مکان تفسیر کرد؛ هرچه هست حق بسیاری دیگر این وسط پایمال شده. این یعنی به‌طور اخص تمام اختراعات و ابداعات، بدون تلاش پيشينيان، مقدور نبوده و نیست.
هرچند تلاش و توسعه‌ی دانشمندان بعدی اهميت کمی ندارد.
×××
این یعنی: کار را که کرد؟ آن‌کس که تمامش کرد!
تمام کردن: گاه تکميل است، گاه تبلیغ، گاه زودتر مطرح کردن است و گاه بهتر مطرح کردن. گاه تغییر ظاهر است و گاه توسعه و تجمیع بهتر، گاه ساده‌سازی است و گاه فشرده‌سازی؛ گاه بسط بیشتر است و گاه چکیده‌بازی.
ولی شهرت، ثروت و آورده‌ی بیشتر برای همین‌هایی است که کار را به اشکال مختلف فوق تمام کردند و بنام خود زدند. بااین‌حال اگر از پيشينيان یا تلاششان یادی نشود نامردی است!
×××
چراکه هر چیزی که کشف شده از دین و قانون و علم و هنر و سرزمین و.... همگی نتیجه‌ی تلاش گروهی پیشینیان و معاصران است و لاغیر!
بدون گذشته، چیزی نیستیم؛ بدون اکنون چیزی نمی‌توانیم باشیم!
www.Soroushane.ir


5 1 رای
امتیازت به این مطلب؟
عضویت در سایت
اطلاع رسانی
guest

0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
error: لینک های همرسانی مطلب در سمت چپ صفحه هست دوست داشتی به اشتراک بگذار!
0
نظرت مهمه حتماً بنویس!x