هادی احمدی (سروش):

این روزها اخبار دروغ زیاد شنیده می‌شود بخصوص از جناح علیه مردم، که مدام درحال نشر اخبار کذب‌اند با هدف تحریف مسیر و دلسرد کردن مردم.
حجم انتشار اخبار فیک یا غیرواقعی توسط رادیو و تلویزیون حکومتی و ارتش سایبری رو به افزایش است زیرا آنان از هفت دولت آزادند، امکانات، پول و دسترسی آزاد به اینترنت باعث رشد قارچ‌گونه‌ی ربات‌ها یا افرادی شده که برعلیه مردم تبانی می‌کنند.
مردم، در دنیای واقعی فقط در برابر اسلحه و باتوم بی‌دفاع نیستند بلکه در مواجهه با دنیای مجازی هم بی‌دفاع و دست‌خالی‌اند.علیرغم وجود دسترسی کجدارومریز اینترنت، هنوز بسیاری از حمایت کردن مردم می‌ترسند و از درج و بازتاب نظرات و اخبار مردمی طرفه می‌روند و با علائم وسط‌بازی یا سکوت مطلق و یا گفتار مملو از ایهام، باعث شدند خبررسانی از ناحیه‌ی مردم در سطح وسیع پخش نشود. این یعنی مردم از سه ناحیه مورد ظلمند: از قدرت نظامی وسط میدان، از رسانه‌ها و عوامل مجازی حکومتی و از سوی محافظه‌کاران.
×××
ازاین‌رو ممکن است برخی از مردم باقیمانده برای داغ‌ نگاه داشتن تنور اعتراضات، گاهی مجبور به بازنشر اخبار فیک شوند. اما اینجا ایرادی بر مردم وارد نیست چون چیزی در دست ندارند. اینترنت مختل است، پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی فیلترند، کانال‌های ماهواره‌ای با پارازیت روبروست و رسانه‌های داخلی گویی توی باغ نیستند، بنابراین راست آزمایی اخبار منتشر شده، مقدور نیست.
با این‌حال باید مراقب باشیم که فریب اخبار نادرست، با هر قصد و غرضی را نخوریم. اگر روی فحوای آنچه که توسط ارتش سایبری و اخبار مشکوک به‌دقت ریز شویم براساس خرد فردی، می‌شود نسبت به صحت و سقم آن یا کذب بودنش تا حدودی اشراف داشت. بقول یک نویسنده‌ی روسی، ابتدا اعتماد کن و بعد راستی آزمایی کن!
×××
همیشه راستی آزمایی در بدو نشر خبر و در شرایط خفقان، بسیار سخت است. بخصوص آنکه ما هیچ نهاد مدنی، سیاسی، قضایی و خبررسانی مستقل از حکومت در داخل نداریم. فقدان یک نهاد مستقل سبب شده خود جناح علیه مردم هم به مشکل بربخورند. بخاطر همین است که در مواجهه با یک حادثه، اخبار متناقضی توسط رسانه‌های داخلی و حکومتی منتشر شود و خود این معضل، آسیب بیشتر و جدی‌تری به حکومت و البته افکار عمومی‌ زده. بیراه نیست اگر بگویم حجم زیادی از خشم مردم، ناشی از همین تناقضات حکومت‌ در خبررسانی است.
فقدان یک نهاد خبررسانی مستقل، تیغ دولبه است که البته بیشترین آسیب را به خود حکومت می‌زند. بنابراین درعین حال که این محدویت‌ها برای مردم آزاردهنده است اما خوشحال‌کننده هم هست چون مهم خروجی تعداد اخبار نیست مهم نتیجه است که اکنون در دست مردم است!
این یعنی آگاهی مردم در سطح مطلوبی قرار دارد...
آگاهی، خود مهمترین ابزار راستی آزمایی است!
#مهسا_امینی
www.Soroushane.ir


0 0 رای
امتیازت به این مطلب؟
عضویت در سایت
اطلاع رسانی
guest

0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
error: لینک های همرسانی مطلب در سمت چپ صفحه هست دوست داشتی به اشتراک بگذار!
0
نظرت مهمه حتماً بنویس!x