عربستان بنسلمانی، مهد دین اسلام درحال خلق شگفتیها و شکستن تابوهایی است که مطمئناً این کشور را بسمت جهانی شدن و پذیرش بیشتر در عرصهی بینالمللی پیش خواهد برد.
جایی که دیگر عریان و حیران با یک حولهی سفید، دور کعبه نمیچرخی بلکه میشود چاکدامنهایی شبیه جنیفر را دعوت کرد تا هم زیارتی باشد و هم سیاحت و هم تجارت!
در کنار تمام پیشرفتهایی که این بنسلمان مدنظر دارد میشود عربستان آینده را کشوری دید از هرنظر پیشرفته.
×××
خیلیها به ایدهی کعبه که برگرفته از کعبهی زرتشتیان ایران است واقف نیستند. محمد پیامبر که با پول خدیجه حسابی برای خودش مبدل به بازرگانی شده بود (ایلان ماسک آن دوره) با برپایی حج عمره و مفرده بدنبال سرازیر کردن اقتصاد به عربستان بیآب و علف بود.
ایدهی تجاریسازی پرستش خانهی خدا، در یک بیابان، حسابی جواب داد؛ جایی که هزاران حاجی، پولهایشان را هم برای زیارت خدا خرج میکردند و هم برای اقامت.
اساساً یک کریدور اقتصادی، یک جادهی تزانزیتی و یک مکان زیارتی یا سیاحتی اگر نباشد آن شهر یا کشور به حاشیه رانده میشود.
ایدهی جادهی ابریشم در گذشتهی دور نیز همین کریدور اقتصادی بود که عربستان آن زمان مستقیماً ازش بیبهره بود.
×××
بنسلمان مطمئناً آماج انواع حملات است برای این حجم از دگرگونی. شک ندارم این حرکاتش، تصمیمات دشواری است در سرزمینی که نه تمدنی از خود داشت و نه فرهنگی، با مردمان بستهذهن و خشکمذهب؛ اما بخوبی بر این چالشها فائق آمده.
ظاهراً او و نسل جدید جوانان عربستانی به این یقین رسیدهاند که: دامن بسته و بدون چاک مذهب، ره بهجایی نخواهد برد!
پرسش مهم این است چه فرقی بین مناسک حج بقصد ایجاد وحدت مسلمانان و تقویت اقتصاد با برپایی جشنوارههای بینالمللی بقصد ایجاد وحدت انسانها و رشد اقتصاد هست؟
×××
از حج به نفت، و از نفت به نوآوری و گردشگری، در حقیقت همان بازگشت به فلسفهی شکلگیری حج است!
www.Soroushane.ir