هادی احمدی (سروش):

زمان، موهبتی است برای مصرف، نه هدر.
یک ویدئوی فان، یک پست از زندگی خصوصی، یک طراحی گرافیکی ناشیگرانه، یک کلیپ از بازی با حیوانات خانگی؛ یا تقلید صدا و مسخره‌ کردن دیگران و یا دابسمش و ... در اکثر شبکه‌های اجتماعی، هم میلیونی لایک‌خور دارد و هم فالور جذب‌کن. ایرانی و خارجی هم ندارد.
×××
البته که صرف کردن زمان هرکسی به دیگری ربطی ندارد. اما فقر فرهنگی که در اکثر کشورهای دنیا حاکم است ناشی از ترویج همین هدربخشی زمان است.
شکی نیست ناآگاهی، فرهنگ‌‌نسازی، زندگی ماشینی و فشار اقتصادی بخصوص در کشورهای عقب‌مانده، اتلاف ميلياردها ساعت از عمر آدم‌ها را برای رفتن بسوی هر بیراهه‌ی زمان‌خوری، توجیه می‌کند.
×××
خوانش یک کتاب یا دیدن ویدئوهای علمی و مطالب آگاهی‌بخش، همیشه به حاشیه رانده می‌شوند. از قدیم هم همین بود. مجلات عکس‌دار و با مصاحبه‌های تکراری با فلان بازیگر یا فلان مدل، با پرسش‌های کلیشه‌ای حول‌وحوش زندگی خصوصی‌شان بیش از سایر مجلات بفروش می‌رفت.
×××
با این حال اکثر مردم، فست‌فود می‌خورند چون زمان ندارند. آنگاه زمان ذخیره شده‌ را بر نشخوار محتوای بیهوده و تکراری هدر می‌دهند؛ و این تناقضی عجیب در خصوص برخورد با زمان است!
چیزی که همگی متفق‌القول می‌گویند این است که اصلا چه حاصل وقتی‌که همه قرارست بمیریم زحمت دانش‌اندوزی یا استفاده‌ی درست از زمان را بدوش بکشیم؟ از طرفی همه قرار نیست دانشمند شویم. باید دو روز عمر را زندگی کرد. این درست، اما بدبختی این است که آنان این دو روز را هم زندگی نمی‌کنند!
هم‌شکل شدن میلیون‌ها نفر در هدررفت زمان به نظرم آفت دنیای دیجیتالی امروز است.
ببشتر مردم، نه زندگی می‌کنند نه مطالعه. فقط وقت تلف می‌کنند.
×××
چرا تماشای حریم خصوصی یا لودگی یک نفر باید اینقدر جذاب باشد؟ هیچ. فقط مردم عاشق این هستند که در حیاط خلوت دیگران قدم بزنند، تا زندگی‌‌شان را صرف این بکنند که آنان زندگی‌شان را صرف چه چیزی می‌کنند!
مردم بجای آن‌که زمان را برای خود بخورند، زمانشان را می‌دهند دیگران بخورند!
×××
افسار زمان در چنگ مالکان و سازندگان شبکه‌های اجتماعی نیست؛ در دست بلاگرها و یوتیوبرها هم نیست؛ بلکه فقط در گرو عادت‌های ماست!
بیشتر مطالعه کنیم تا خوب‌تر زندگی کنیم. البته نه لزوما مطالعه‌ی کتاب. هرچیزی که دانستی‌هایمان را به‌روز کند و مفید باشد از هر نوع رسانه‌ای که ما را به آگاهی و توسعه‌ی فردی نزدیک کند، مطالعه است.
×××
دنیا، مدرسه است. آخرت، آینده است و من تا آخر عمر، دانش‌آموزم.
#مهسا_امینی #شیلان_کردستانی
www.Soroushane.ir


0 0 رای
امتیازت به این مطلب؟
عضویت در سایت
اطلاع رسانی
guest

0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
error: لینک های همرسانی مطلب در سمت چپ صفحه هست دوست داشتی به اشتراک بگذار!
0
نظرت مهمه حتماً بنویس!x